Over mij

Als je op zoek bent naar ondersteuning is de relatie en het hebben van een goed contact met jouw coach van groot belang. Daarom stel ik mij graag voor.

Na een studie verpleegkunde en gezondheidswetenschappen ben ik mij gaan richten op het behandelen van PTSS. Aanvankelijk gericht op vluchtelingen, later ook trauma in bredere zin.

Zoals het vaak gaat, binnen de context van werk, werd ik uitgenodigd om leidinggevende te worden. Ik was geïnteresseerd geraakt in de organisatorische kant van werk, maar een hiërarchische functie leek mij niet passend. Ik ben de Master Human & Organizational Behaviour gaan doen. Ik ontwikkelde mijzelf verder als supervisor, coach en organisatie begeleidingskundige.

Ik geloof in de kracht mensen. Maar ik geloof ook dat wij allemaal patronen ontwikkelen, die ons enerzijds helpen en anderzijds tegenwerken. Een kenmerk van een patroon is dat we niet altijd meer helder hebben waarom we bepaalde keuzes maken. Dit kan zich in ons persoonlijk leven en ons werkend leven manifesteren.

We maken van alles mee, verzamelen ervaringen. Sommige ervaringen brengen ons uit evenwicht en veroorzaken stress. Andere ervaringen leiden tot een gevoel van onszelf staande willen houden. Zo ontstaan er krachtige patronen.

In groepen en teams kunnen deze fenomenen ook plaatsvinden.

Ik heb al vroeg geleerd om aandachtig te zijn op de ander en de omgeving. Dat leerde mij te kijken naar datgene wat er nodig is. Niet omdat ik persoonlijk dat belangrijk vind, maar doordat door aandachtig te zijn persoonlijke behoeften worden uitgesproken.

Ik kan de ander niet begrijpen, maar jij kunt mij wel vertellen wat jouw behoeften zijn.

Om mijn visie te verduidelijken gebruik ik graag de metafoor van het zeilen.

Wat is jouw koers, wat zegt jouw kompas? Wat doe jij met tegenwind? Hoe hervind jij de koers weer? Waar rust je uit?

Ervaringen hebben mij geleerd dat alles in het leven verandert. Vasthouden aan het vertrouwde is logisch en herkenbaar. De bekende comfortzone kan ook beperkend of stagnerend werken.

Ontwikkelen op professioneel of persoonlijk niveau vraagt dat we oude patronen loslaten. Hier help ik graag bij.

Belangrijke levensvragen vragen om ‘voor anker gaan’, of ‘keerwateren opzoeken’. Een plek waar je even niet verder hoeft, maar de ruimte hebt om een nieuwe richting te bepalen.